Cinefòrum d'Humanitats

Aula 20.023 o 20.025.
Edifici Jaume I
Campus Ciutadella de la UPF

13 de març 2011

Fóllame




Com acostuma a passar en els cinefòhums que s'han anat fent, l'última sessió sempre es dedica a una "raresa" o, més que una raresa, a una projecció especial o diferent per algun motiu. La pel·lícula "Fóllame" de Virginie Despentes i Coralie Trinh Thi és de l'any 2000 i va ser proposada pel nostre convidat: el professor de literatura i estètica de la post-modernitat Eloy Fernández-Porta, que segur que molts de voltros ja coneixereu per l'universitat o per les seves publicacions. En tot cas, ell va proposar aquest film en relació a la temàtica del cicle que ens ha guiat durant tot el semestre: El gran criminal. Vam pensar que era una bona opció per tancar tant per l'interès que té l'enfocament que es proposa a partir del tòpic envers aquest film com pel títol provocador que té i així arreplagam més d'un despistat i l'obligam per sempre que assisteixi al cinefòrhum.

La pel·lícula té com a sinopsis bàsica "dues noies amb passats convulsos decideixen matar tots els homes amb qui mantenguin una relació amorosa o sexual". A partir d'aquí, el film desenvolupa un camí nihilista on el sexe i la mort es complementen i on les dues protagonistes intenten atorgar sentit a un buit existencial que sura durant tot el metratge. Les seves directores han estat valorades per portar el cinema X cap a noves fronteres interpretatives i narratives, establint confuses relacions entre allò que es considera pornogràfic i allò que no se li considera.

De tot això i molt més se'n parlarà amb el professor Eloy Fernández-Porta i tots els assistents el proper dimarts, 15 de març a les 15h a l'aula 20.061 de l'edifici Jaume I del Campus Ciutadella de la Pompeu.

Amb aquesta sessió es tanca el cicle del segon trimestre i esperem tornar-vos a trobar el semestre següent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada