Cinefòrum d'Humanitats

Aula 20.023 o 20.025.
Edifici Jaume I
Campus Ciutadella de la UPF

26 de febr. 2011

The Specialist


Hola amics i amigues,

aquesta setmana tenim el plaer de presentar-vos una sessió contundent i engrescadora. Possiblement una de les més interessants del cicle, no només per l'estranya naturalesa del film ni tampoc per la participació del professor Albert Garcia, sinó sobretot pel lloc que ocupa dins el nostre cicle. "The specialist" és el muntatge de les imatges enregistrades durant el judici d'Eichmann a Jerusalem entre els anys 1960 i 1961 pels crims comesos contra la Humanitat en nom del règim nazista.

Eyal Sivan edita les imatges seguint fil per randa el famós llibre de Hanah Arendt "Eichmann a Jerusalem" que analitza el procés amb ull crític i amb una mirada reflexiva i filosòfica al darrera del seu rostre periodístic. Per ser una de les "posades en públic" d'un criminal més famoses i per la narració que conté, ens semblava oportuna d'encabir dins el cicle que estem realitzant. La construcció de la figura pública d'un gran criminal detestat per tothom es posa de manifest tot desvetllant quin ús en va fer Israel de tot el procés i reflexionar juntament amb Arendt sobre la nova tipologia de delinqüent "burocràtic" que sorgeix arran dels totalitarismes.

Com s'ha de jutjar públicament una persona que no és sent de cap manera culpable del que ha fet, d'un ésser no-pensant, d'un simple executor d'ordres?

Plantejades aquestes qüestions no podeu obviar aquesta sessió i vos hi heu d'afegir, com sempre, el dimarts que ve a les 15h a l'aula 20.061, de l'edifici Jaume I del Campus Ciutadella de l'UPF.

Us deixem el cartell i el tràiles del film. Només mirant el tràiler i la forma "comercial" en que es mostra ja podem distingir algunes pistes de com es construeix aquesta tèrbola imatge pública del Gran Criminal.

TRÀILER

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada